Suedia vrea intensificarea contactelor cu Turcia, pentru a obţine ratificarea admiterii în NATO

Guvernul de la Stockholm va relua cu rând întrevederile cu oficiali turci, pentru a discuta despre ratificarea tratatului în vederea aderării Suediei la NATO, în contextul amânărilor decise de Ankara, informează agenţia Reuters.

219 afișări
Imaginea articolului Suedia vrea intensificarea contactelor cu Turcia, pentru a obţine ratificarea admiterii în NATO

Suedia vrea intensificarea contactelor cu Turcia, pentru a obţine ratificarea admiterii în NATO

Tobias Billstrom, ministrul suedez de Externe, urma să aibă o întrevedere cu omologul său turc, Mevlut Cavusoglu, cu ocazia unei reuniuni a miniştrilor de Externe din statele NATO.

"Dar am fost informaţi că ministrul turc de Externe nu va veni, deci nu va fi nicio întâlnire acolo. Vor fi alte întâlniri în curând", a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe de la Stockholm.

"Aştept să putem intensifica viteza, să accelerăm lucrurile" în privinţa ratificării tratatului pentru integrarea Suediei în NATO, a precizat Tobias Billstrom. Suedia speră să devină membră NATO înaintea summitului programat în iulie în Lituania. Însă trebuie să primească aprobările parlamentelor din Turcia şi Ungaria.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici