Summitul de la Bruxelles. Giuseppe Conte declară că ar prefera o femeie în funcţia de preşedinte al Comisiei Europene

Premierul italian Giuseppe Conte a declarat marţi că ar prefera o femeie în funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, în contextul reuniunii liderilor UE pe tema desemnării noilor şefi ai principalelor structuri de conducere din Blocul comunitar, relatează site-ul agenţiei Reuters.

413 afișări
Imaginea articolului Summitul de la Bruxelles. Giuseppe Conte declară că ar prefera o femeie în funcţia de preşedinte al Comisiei Europene

Premierul italian Giuseppe Conte declară că ar prefera o femeie în funcţia de preşedinte al Comisiei Europene

"M-aş bucura ca o femeie să fie noul preşedinte al Comisiei Europene", a declarat Conte pentru reporteri.

Liderii europeni trebuie să desemneze şefi pentru Comisia Europeană, Parlamentul European, Consiliul European, Banca Centrală Europeană şi un Înalt Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe şi politica de securitate.

Liderii europeni se întâlnesc marţi la Bruxelles pentru a desemna şefii pentru Comisia Europeană, Parlamentul European, Consiliul European, Banca Centrală Europeană şi un Înalt Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe şi politica de securitate.

Prim-ministrul spaniol Pedro Sánchez a transmis că liderii socialişti îl vor susţine pe Frans Timmermans pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene şi că sunt „pregătiţi” pentru numirea lui Manfred Weber în funcţia de preşedinte al Parlamentului European, relatează Politico.eu.

Premierul spaniol a declarat că este „inacceptabil” faptul că unele ţări pun la îndoială candidatura lui Timmermans pentru că a apărat valorile Blocului Comunitar şi Tratatele Uniunii Europene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici