Summitul UE | Continuarea vaccinării şi tratamentele sunt prioritare / Trebuie evitate restricţiile unilaterale

Liderii instituţiilor Uniunii Europene şi ai statelor membre au pledat, la reuniunea Consiliului European, pentru continuarea acţiunilor de vaccinare, dar şi pentru soluţii de tratamente anti-COVID-19, cerând evitarea restricţiilor de circulaţie necoordonate şi disproporţionate.

251 afișări
Imaginea articolului Summitul UE | Continuarea vaccinării şi tratamentele sunt prioritare / Trebuie evitate restricţiile unilaterale

Sursa foto: profimedia

"Consiliul European a abordat problema înrăutăţirii situaţiei epidemiologice în Uniunea Europeană şi impactul apariţiei Omicron, o nouă tulpină care generează îngrijorare. Consiliul European reiterează importanţa vitală a vaccinării în lupta împotriva pandemiei. Distribuirea vacciurilor pentru a fi disponibile pentru toată lumea şi a dozelor suplimentare sunt măsuri esenţiale şi urgente. În acest context, depăşirea ezitărilor privind vaccinarea, inclusiv prin contracararea dezinformării, rămâne un aspect principal. În afară de vaccinare, implementarea strategiei UE privind terapii anti-COVID-19, inclusiv prin mecanismul de achiziţionare în comun, trebuie să avanseze", anunţă Consiliul European, conform Concluziilor summitului de la Bruxelles, vizualizate de MEDIAFAX.

"Sunt necesare eforturi coordonate pentru a răspunde la evoluţiile epidemice, bazate pe cele mai bune dovezi ştiinţifice disponibile, în acelaşi timp asigurând că toate restricţiile se bazează pe criterii obiective, nu subminează funcţionarea Pieţei Comune şi nu afectează disproporţionat libera circulaţie între statele membre sau călătoriile în UE", subliniază Consiliul European. Precizările Consiliului European privind libera circulaţie au fost făcute după ce, conform unor oficiali UE, premierul italian, Mario Draghi, a fost criticat la summit din cauza deciziei de introducere a restricţiilor suplimentare de călătorie la frontierele Italiei.

Consiliul European a subliniat că "pandemia va fi depăşită doar prin cooperare globală bazată pe încredere şi asistenţă reciprocă". Liderii UE au evidenţiat importanţa intensificării acţiunilor "pentru pregătirea colectivă" şi pentru consolidarea "capacităţilor de reacţie şi de rezilienţă faţă de viitoare crize", ceea ce reprezintă "o prioritate politică pentru Uniunea Europeană".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici