Surpriză în politica din Franţa: Marine Le Pen pleacă de la conducerea partidului Frontului Naţional

  • Liderul francez de extremă dreaptă Marine Le Pen şi-a confirmat vineri plecarea din poziţia de lider al partidului Frontului Naţional (RN).
  • Mişcarea ar avea ca scop disocierea de imaginea negativă a partidului, în pregătirea alegerilor prezidenţiale din 2022.
1908 afișări
Imaginea articolului Surpriză în politica din Franţa: Marine Le Pen pleacă de la conducerea partidului Frontului Naţional

Surpriză în politica din Franţa: Marine Le Pen pleacă de la conducerea partidului Frontului Naţional

"Cu o posibilitate de victorie în alegerile prezidenţiale, care nu au fost niciodată la fel de importante ca astăzi, trebuie să fiu candidatul tuturor celor care vor să conducă lupta naţională", a declarat Marine Le Pen pentru ediţia de vineri a revistei L'Incorrect.

Le Pen a spus anterior că îşi doreşte să fie „candidatul tuturor francezilor” la alegerile de anul viitor, în timp ce „în mod evident este susţinută” de partidul populist.

Fosta avocată nu a dat nicio indicaţie despre succesorul ei, în interviului de vineri, deşi unii comentatori politici au transmis că europarlamentarul Jordan Bardella ar putea deveni noul lider al RN.

Nepoata lui Le Pen, Marion Maréchal-Le Pen, care fusese considerată anterior succesor, a renunţat la politică.

După ce a pierdut în faţa lui Emmanuel Macron cu 66% la 34%, în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale franceze din 2017, Le Pen se află acum într-o poziţie mult mai bună în sondaje care arată o luptă strânsă în al doilea tur al alegerilor de anul viitor.

Popularitatea lui Macron a scăzut recent ca urmare a crizei sanitare provocată de pandemia de coronavirus şi întârzierile din campaniei de vaccinare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici