Sursă poloneză: o dronă militară s-a prăbuşit în sud-vestul Poloniei

O dronă militară de recunoaştere s-a prăbuşit în această săptămână în sud-vestul Poloniei, a anunţat vineri radiodifuzorul privat RMF FM, citat de Reuters.

5817 afișări
Imaginea articolului Sursă poloneză: o dronă militară s-a prăbuşit în sud-vestul Poloniei

Sursă poloneză: o dronă militară s-a prăbuşit în sud-vestul Poloniei

Drona a fost găsită într-o pădure din apropierea satului Trzebien. Un trecător a sunat la serviciile de urgenţă pentru a spune că a văzut un obiect prăbuşindu-se în zonă, a relatat sursa menţionată. Locul în care a căzut drona se află în apropierea unui centru de pregătire militară.

Aleksander Kucharczyk, de la serviciul de pompieri din Wroclaw, a declarat pentru postul de radio polonez că nimeni nu a fost rănit în incident şi că un reprezentant al armatei i-a spus că este vorba despre o dronă de recunoaştere.

Iniţial, nu s-a ştiut de unde a venit drona, cine este proprietarul aparatului, iar Ministerul polonez al Apărării nu a comentat incidentul. Ulterior, ministerul a anunţat că drona era folosită de soldaţii americani pentru un zbor de antrenament.

„Informaţiile obţinute arată că, în timpul unui zbor de antrenament al soldaţilor americani, s-a pierdut contactul cu drona şi aceasta a căzut apoi într-o zonă forestieră. Nimeni nu a fost rănit şi nu există pagube ca urmare a incidentului ... Drona a fost preluată de partea americană, care deţine drona", a transmis Ministerul Apărării la solicitarea Reuters.

Polonia, care este ţară membră NATO, este în alertă deoarece spaţiul său aerian a fost încălcat de câteva ori de la declanşarea războiului din Ucraina. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
drona,
cal,
polonia

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici