Sursă ucraineană: 32 de civili au fost ucişi în Herson de la eliberarea oraşului

Zeci de persoane au fost ucise în Herson începând cu 9 noiembrie, de când trupele ruseşti s-au retras, iar ucrainenii au recucerit oraşul, a anunţat sâmbătă şeful Poliţiei Naţionale din Ucraina, Ihor Klymenko.

173 afișări
Imaginea articolului Sursă ucraineană: 32 de civili au fost ucişi în Herson de la eliberarea oraşului

Sursă ucraineană: 32 de civili au fost ucişi în Herson de la eliberarea oraşului

Poliţistul a estimat la 32 numărul total al victimelor, care au fost în mare parte ucise în urma loviturilor cu rachete asupra oraşului.

Pe 24 noiembrie, trupele ruse au lansat 17 rachete asupra oraşului, ucigând şapte persoane şi rănind 21.

Klymenko a mai anunţat că şapte departamente de poliţie şi-au reluat activitatea în teritoriile eliberate din regiunea Herson, dintre care patru sunt în oraş.

De asemenea, specialiştii au curăţat de mine aproximativ 450 de hectare de teren din regiune şi au îndepărtat cel puţin 3.500 de explozibili.

„Acţiunea a salvat vieţile a sute sau chiar mii de oameni", a precizat Klymenko.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ucraina,
herson,
civili

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici