Sursă ucraineană: 85 de rachete au vizat Ucraina în ultimele 24 de ore

Ruşii au tras 85 de rachete asupra Ucrainei în ultimele 24 de ore, au anunţat autorităţile de la Kiev.

243 afișări
Imaginea articolului Sursă ucraineană: 85 de rachete au vizat Ucraina în ultimele 24 de ore

Sursă ucraineană: 85 de rachete au vizat Ucraina în ultimele 24 de ore

Ruşii au lansat în total 85 de rachete în 35 de lovituri aeriene asupra unor ţinte din Ucraina în ultimele 24 de ore, au anunţat vineri forţele armate ucrainene, potrivit Sky News. De asemenea, ruşii au lansat 63 de atacuri cu sisteme de rachete cu lansare multiplă, se arată în raportul militar.

După acest val de rachete, forţele ruseşti au atacat Ucraina cu drone Shahed-131/136 de fabricaţie iraniană la începutul zilei de vineri. Toate dronele au fost toate doborâte, au precizat ucrainenii. Câteva drone vizau Kievul, a declarat primarul Vitali Klitschko. Dintre cele şapte drone kamikaze lansate împotriva capitalei ucrainene, două au fost doborâte în afara oraşului şi cinci deasupra Kievului.

În est, armata ucraineană a raportat că forţele sale au doborât 10 drone în provinciile Dnipropetrovsk şi Zaporojia.

Aproape 30 de obuze ruseşti au fost lansate joi seară spre Marhanets, în provincia Dnipropetrovsk, potrivit guvernatorului regional Valentyn Reznichenko.

Şi oraşul Bakhmut din regiunea Doneţk a continuat să fie o ţintă a atacurilor ruseşti, a precizat purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean al Apărării, Oleksandr Ştupun.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ucraina,
rachete,
război

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici