Surse: Iranul a început reducerea efectivelor militare din Siria / Ţara este implicată în propriul război şi a devenit o problemă pentru Siria

  • Surse: Iranul a început reducerea efectivelor militare din Siria
  • Oficial israelian: "Iranienii îşi reduc prezenţa militară şi se retrag din bazele din Siria. Iranul este implicat în propriul război şi a devenit o problemă pentru Siria"
  • Declaraţiile intervin după o serie de raiduri aeriene atribuite Israelului efectuate în Siria
4825 afișări
Imaginea articolului  Surse: Iranul a început reducerea efectivelor militare din Siria / Ţara este implicată în propriul război şi a devenit o problemă pentru Siria

Surse: Iranul a început reducerea efectivelor militare din Siria / Ţara este implicat în propriul război şi a devenit o problemă pentru Siria

Administraţia din Iran a început retragerea trupelor din Siria, în contextul tensiunilor militare cu Israelul, afirmă un oficial israelian citat de agenţiile de presă Reuters, Associated Press şi de site-ul Ynetnews.com.

"Iranienii îşi reduc prezenţa militară şi se retrag din bazele din Siria. Iranul este implicat în propriul război şi a devenit o problemă pentru Siria. Israelul va intensifica presiunile pentru a obţine retragerea trupelor iraniene", a declarat oficialul israelian, sub protecţia anonimatului.

Declaraţiile intervin după o serie de raiduri aeriene atribuite Israelului efectuate în Siria.

Paisprezece combatanţi iranieni şi membri ai miliţiilor aliate au fost ucişi în raiduri aeriene aribuite Israelului efectuate în cursul nopţii în nord-estul Siriei, anunţă organizaţia Observator Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citată de Agenţia France-Presse şi de ziarul Le Figaro. Potrivit OSDO, avioane militare israeliene au atacat în cursul nopţii poziţii din localităţile Al-Salihiyya şi Al-Kawriyya, în provincia siriană Deir Ezzor.

Conform agenţiei de presă SANA, sistemele antiaeriene siriene au interceptat rachete care vizau un centru de cercetare din nordul ţării. Însă presa oficială siriană nu face nicio referire la atacurile aeriene din provincia Deir Ezzor.

Israelul efectuează frecvent bombardamente în Siria, vizând militari iranieni ori transporturi de armament destinate mişcării şiite libaneze Hezbollah, susţinută de Teheran. Iranul şi mişcarea Hezbollah au trimis trupe în Siria pentru susţinerea regimului Bashar al-Assad în războiul cu grupuri insurgente şi teroriste.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
iran,
siria,
israel

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici