Surse Reuters: Macron a refuzat să facă un test COVID-19 în Rusia din cauza temerilor legate de furtul de ADN

Preşedintele francez Emmanuel Macron a refuzat cererea Kremlinului de a face un test rusesc COVID-19 atunci când a sosit să se întâlnească cu preşedintele Vladimir Putin săptămâna aceasta, pentru a împiedica Rusia să intre în posesia ADN-ului său, au declarat pentru Reuters două surse din anturajul lui Macron. Ca urmare, şeful statului francez aflat în vizită a fost ţinut la distanţă de liderul rus în timpul discuţiilor îndelungate despre criza ucraineană.

18484 afișări
Imaginea articolului Surse Reuters: Macron a refuzat să facă un test COVID-19 în Rusia din cauza temerilor legate de furtul de ADN

Surse Reuters: Macron a refuzat sp facă un test COVID-19 în Rusia din cauza temerilor legate de furtul de ADN

Imaginea cu cei doi liderii aflaţi la mai bine de 6 metri distanţă stând la capetele opuse ale unei mese a fost intens dezbătută. În spatele poziţionării bizare s-ar afla refuzul de a face testul.

Două surse, care au cunoştinţă despre protocolul de sănătate al preşedintelui francez, au declarat pentru Reuters că lui Macron i s-a dat de ales: fie să accepte un test PCR făcut de autorităţile ruse şi i se permite să se apropie de Putin, fie să refuze şi să fie nevoit să respecte o distanţare socială mai strictă.

"Ştiam foarte bine că asta însemna fără strângere de mână şi acea masă lungă. Dar nu puteam accepta ca ei să pună mâna pe ADN-ul preşedintelui", a declarat una dintre surse pentru Reuters, referindu-se la problemele de securitate în cazul în care liderul francez ar fi fost testat de medicii ruşi.

A doua sursă din anturajul lui Macron a confirmat că Macron a refuzat să facă un test PCR rusesc. Sursa a declarat că Macron a făcut în schimb un test PCR francez înainte de plecare şi un test antigen făcut de propriul medic odată ce a ajuns în Rusia.

"Ruşii ne-au spus că Putin trebuia să fie ţinut într-o bulă strictă", a declarat cea de-a doua sursă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici