Surse: Turcia a lansat o rachetă în zona Mării Negre, pentru a testa sistemul S-400 cumpărat din Rusia

Turcia a lansat, vineri, o rachetă în largul coastelor Mării Negre, în ceea ce pare a fi un test pentru verificarea sistemului antiaerian S-400, cumpărat din Rusia, afirmă surse citate de agenţia de presă Reuters.

16016 afișări
Imaginea articolului Surse: Turcia a lansat o rachetă în zona Mării Negre, pentru a testa sistemul S-400 cumpărat din Rusia

Surse: Turcia a lansat o rachetă în zona Mării Negre, pentru a testa sistemul S-400 cumpărat din Rusia

Lansarea rachetei a avut loc în apropierea oraşului turc Sinop, situat pe litoralul Mării Negre. În ultimele zile, Turcia a restricţionat traficul aerian şi maritim în această zonă.

Ministerul turc al Apărării a anunţat că nu va confirma, nici nu va nega efectuarea testelor cu sistemul antiaerian S-400.

Dacă informaţiile despre testarea sistemului S-400 se vor confirma, tensiunile dintre Turcia şi Statele Unite se vor amplifica.

Turcia a achiziţionat un sistem antibalistic şi antiaerian rus S-400, dar cazul a generat o criză între Turcia şi Statele Unite, aliaţi în cadrul NATO.

Statele Unite au avertizat că sistemele S-400 nu sunt compatibile cu echipamentele NATO, formulând temeri că ar putea fi expuse date secrete de tip tehnic despre avioanele militare americane F-35. În acest context, Administraţia de Washington a suspendat participarea Ankarei la programul avioanelor invizibile pe radar F-35.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici