Suspect arestat după un al doilea atac armat în masă în Serbia

Un suspect a fost arestat după ce 8 persoane au fost ucise şi cel puţin 14 au fost rănite în cel de-al doilea atac armat în masă din Serbia din această săptămână.

1465 afișări
Imaginea articolului Suspect arestat după un al doilea atac armat în masă în Serbia

Suspect arestat după un al doilea atac armat în masă în Serbia

Atacatorul a tras cu o armă automată dintr-un vehicul în mişcare în apropierea unui sat situat la 60 km sud de Belgrad.

Ministerul de Interne a declarat că suspectul - care ar fi fugit de la locul faptei - a fost arestat după "o căutare extinsă", relatează BBC.

Vineri dimineaţă, presa sârbă a anunţat că forţe speciale ale poliţiei au ajuns în satele Mladenovac şi Dubona, unde a avut loc cel mai recent schimb de focuri de armă.

Fotografii de la faţa locului arătau poliţişti care opresc maşinile la punctele de control în timp ce încearcă să îl localizeze pe atacator. De asemenea, un elicopter, drone şi mai multe patrule de poliţie l-au căutat pe suspect în zona din jurul localităţii Dubona.

Rapoartele din presa locală spun că un bărbat în vârstă de 20 de ani a început să tragă în oameni cu o armă automată după ce s-a certat cu un ofiţer de poliţie într-un parc din Dubona, joi seara.

Milan Prokić, un locuitor din Dubona, a declarat pentru Radio Belgrad 1 că a auzit împuşcături în apropierea casei sale: "Este trist, regretabil, ne-am încuiat în casă pentru ca împuşcăturile să nu ajungă la noi".

Bărbatul ar fi trecut apoi la împuşcarea oamenilor dintr-o maşină, omorând cel puţin 8 persoane şi rănind multe altele.

Toate persoanele rănite internate în spital erau născute după anul 2000, a relatat postul de televiziune sârb RTS.

Două persoane în vârstă de 21 şi 23 de ani au fost operate, dar rămân în stare critică.

Ministrul sănătăţii, Danica Grujičić, şi şeful Agenţiei de Informaţii de Securitate, Aleksandar Vulin, s-ar fi deplasat în zonă în primele ore ale zilei de vineri.

Miercuri, un băiat în vârstă de 13 ani a împuşcat mortal opt colegi de la şcoala sa din Belgrad, precum şi un agent de securitate. Acest lucru a determinat guvernul sârb să propună restricţii mai stricte privind deţinerea de arme de foc.

Împuşcăturile în masă sunt extrem de rare în Serbia, care are o legislaţie foarte strictă privind armele de foc, dar numărul de posesori de arme în această ţară este unul dintre cele mai ridicate din Europa.

În 2019, s-a estimat că în Serbia există 39,1 arme de foc la 100 de persoane - al treilea cel mai mare număr din lume, după SUA şi Muntenegru.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici