Suspectul care a pledat vinovat în asasinarea lui Nemţov, şocat de caricaturile din Charlie Hebdo

Liderul cecen Ramzan Kadîrov a declarat că unul dintre suspecţii în asasinarea lui Boris Nemţov, Zaur Dadaiev care şi-a recunoscut implicare în crimă, este un "credincios înflăcărat" care a fost şocat de caricaturile publicate de săptămânalul francez Charlie Hebdo, relatează Deutsche Welle.

1940 afișări
Imaginea articolului Suspectul care a pledat vinovat în asasinarea lui Nemţov, şocat de caricaturile din Charlie Hebdo

Suspectul care a pledat vinovat în asasinarea lui Nemţov, şocat de caricaturile din Charlie Hebdo (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit paginii de Internet a Deutsche Welle, Kadîrov a scris duminică pe contul său de Instagram că Dadaiev, fost comandant adjunct al poliţiei cecene, a fost şocat de caricaturile publice de Charlie Hebdo cu Profetul Mahomed.

"Toţi cei care îl cunosc pe Zaur confirmă că este un credincios înflăcărat şi că, la fel ca toţi musulmanii, a fost şocat de activităţile Charlie şi comentariile în sprijinul republicării caricaturilor", a declarat Kadîrov.

Anchetatorii ruşi au declarat săptămâna trecută că analizează posibilitatea ca Nemţov să fi fost asasinat de militanţi islamişti pentru că a apărat caricaturile satirice ale revistei franceze Charlie Hebdo.

Duminică, Dadaiev şi-a recunoscut implicarea în asasinarea lui Nemţov. Ceilalţi suspecţi, Ramzan Bahaiev, Tamerlan Eskerhanov, Şagit Gubaşev, Anzor Gubaşev şi Zaur Dadaiev au fost plasaţi în arest. Eskerhanov a declarat în faţa instanţei că nu este implicat în asasinarea lui Boris Nemţov, precizând că are alibi. Eskerhanov, Bahaiev şi fraţii Şagit şi Anzor Gubaşev au pledat nevinovat.

Anchetatorii au afirmat însă că declaraţiile martorilor şi alte dovezi arată implicarea lor în această crimă. Anchetatorii au cerut arestarea celor cinci suspecţi, pe motiv că s-ar putea sustrage de la anchetă cu ajutorul unor eventuali complici neidentificaţi.

Fost vicepremier şi un cunoscut critic al preşedintelui rus Vladimir Putin, Nemţov a murit împuşcat în spate de patru ori în apropierea Kremlinului. Singurul martor la crimă a fost iubita lui Nemţov, modelul ucrainean Anna Duriţkaia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici