Suspectul în cazul atacului din Franţa şi-a făcut selfie cu capul şefului său, după ce l-a decapitat

Bărbatul acuzat că şi-a decapitat şeful şi a încercat să arunce în aer, vineri, o uzină chimică din sud-estul Franţei şi-a făcut un selfie cu capul victimei, pe care l-a trimis prin WhatsApp către un număr nord-american, potrivit unei surse apropiate anchetei, citată de Reuters în pagina online.

2130 afișări
Imaginea articolului Suspectul în cazul atacului din Franţa şi-a făcut selfie cu capul şefului său, după ce l-a decapitat

Suspectul în cazul atacului din Franţa şi-a făcut selfie cu capul şefului său, după ce l-a decapitat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Yassim Salhi, un francez de origine nord-africană în vârstă de 35 de ani, este reţinut în oraşul Lyon, după ce a intrat cu maşina într-un depozit în care erau stocate recipiente cu gaz. El a fost arestat în timp ce încerca să deschidă canistre cu substanţe inflamabile.

Poliţia a găsit capul lui Herve Cornara, managerul în vârstă de 54 de ani al firmei de transport la care Salhi era curier, agăţat de un gard al uzinei deţinute de compania americană Air Products şi încadrat de steaguri cu inscripţii islamiste.

Procurorul din Paris, Francois Molins, a afirmat vineri că anchetatorii vor încerca să determine cursul exact al evenimentelor, pentru a stabili dacă Salhi a acţionat singur.

Examinarea telefonului mobil al suspectului a dezvăluit că acesta şi-a făcut un selfie cu capul şefului său şi l-a trimis prin aplicaţia WhatsApp către un cont asociat cu un număr nord-american, a declarat sâmbătă o sursă apropiată anchetei. Deocamdată nu se ştie cui aparţine contul respectiv.

Cadavrul lui Cornara prezenta de asemenea semne de strangulare, ceea ce sugerează că bărbatul ar fi fost ucis în alt loc, înainte de a fi decapitat.

Anchetatorii care au percheziţinat locuinţa lui Salhi din Saint-Priest, în apropiere de Lyon, au confiscat un laptop, o tabletă şi un pistol fals, dar nu au găsit urme de explozibil sau propagandă radicală.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici