Suspectul în cazul morţii politicianului german Walter Lübcke şi-a recunoscut vinovăţia

Stephan Ernst, un german în vârstă de 45 de ani, suspect în dosarul morţii politicianului Walter Lübcke, şi-a recunoscut fapta şi a declarat că motivul crimei a fost poziţia pro-imigraţie a lui Lübcke, a anunţat ministrul german de Interne, Horst Seehofer, citat de The Guardian.

290 afișări
Imaginea articolului Suspectul în cazul morţii politicianului german Walter Lübcke şi-a recunoscut vinovăţia

Suspectul în cazul morţii politicianului german Walter Lübcke şi-a recunoscut vinovăţia

Seehofer a anunţat că autorităţile caută în continuare eventuali complici ai acestuia. Ernst a recunoscut că l-a ucis pe politician din cauză că acesta susţinea primirea de refugiaţi în Germania.

Anchetatorii suspectează că Ernst ar fi avut legături cu partidul de extremă dreapta NPD, dar şi cu gruparea neonazistă Combat 18, ai cărei membri sunt cunoscuţi pentru promovarea violenţei şi a ideologiei de extremă dreapta, dar şi pentru publicarea de ghiduri privind producerea de bombe.

Ernst a mai fost condamnat la închisoare după ce a încercat să arunce în aer, cu ajutorul unei bombe artizanale, un centru pentru refugiaţi.

Walter Lübcke, fost preşedinte al Consiliului Regional din Kassel, a fost găsit împuşcat în casa sa la începutul lunii iunie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici