Susţinere fără precedent pentru rămânerea Marii Britanii în UE, graţie creşterii în sondaje a UKIP

Majoritatea (56 la sută) britanicilor vor ca ţara lor să rămână în Uniunea Europeană, un nivel fără precedent în ultimii 23 de ani, sociologii sugerând că aceasta ar putea fi o urmare a creşterii popularităţii partidului UKIP, relatează Daily Mail, în ediţia electronică.

284 afișări
Imaginea articolului Susţinere fără precedent pentru rămânerea Marii Britanii în UE, graţie creşterii în sondaje a UKIP

Nigel Farage, liderul UKIP (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Sprijinul pentru partidul UKIP al lui Nigel Farage a crescut cu 13 puncte procentuale începând din 2012, iar sprijinul faţă de rămânerea în UE a crescut cu 12 puncte procentuale, în timp ce premierul David Cameron se pregăteşte să renegocieze apartenenţa Marii Britanii la blocul comunitar.

Sondajul realizat de IpsosMORI arată că această creştere a popularităţii UKIP coincide cu creşterea numărului de britanici care vor ca ţara lor să rămână membră a Uniunii Europene. Sociologii susţin că există o legătură directă între cele două creşteri, întrucât susţinătorii celorlalte partide au devenit mai hotărâţi să nu rupă relaţiile cu Bruxelles-ul pe fondul popularităţii tot mai mari a UKIP.

Peste jumătate (51 la sută) dintre conservatori, 73 la sută dintre laburişti şi 82 la sută dintre liberali vor ca Marea Britanie să rămână în interiorul UE. Prin contrast, susţinătorii UKIP care vor acest lucru sunt doar în proporţie de 11 la sută.

Alisdair McIntosh, director al New Europe susţine însă că "cetăţenii recunosc importanţa beneficiilor economice de a rămâne în cadrul UE". "Politicienii se înşală dacă se gândesc că oamenii vor să audă o retorică eurosceptică şi mai puternică, mai ales într-o perioadă de nesiguranţă economică şi politică", adaugă el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici