Sute de adulţi şi copii, eliberaţi dintr-o „casă a torturii” din Nigeria: Ce au găsit autorităţile în clădirea care găzduia o şcoală islamică | FOTO, VIDEO

Autorităţile din Nigeria au eliberat aproape 500 de persoane supuse torturii dintr-o clădire ce găzduia o şcoală islamică, într-un oraş din nordul statului Nigeria, conform site-ului postului BBC.

1284 afișări
Imaginea articolului Sute de adulţi şi copii, eliberaţi dintr-o „casă a torturii” din Nigeria: Ce au găsit autorităţile în clădirea care găzduia o şcoală islamică | FOTO, VIDEO

Aproximativ 500 de persoane, eliberate dintr-o „casă a torturii” din Nigeria

Şcoala islamică din Kaduna, oraş situat în nordul Nigeriei, suspectată că găzduieşte şi organizează acţiuni împotriva libertăţii personale, a fost supusă investigaţiilor poliţieneşti în urma cărora aproape 500 de persoane de sex masculin, adulţi şi copii, au fost evacuate.

Cele 500 de persoane deţinute în clădire, majoritatea nigerieni, au fost supuse actelor de violenţă, abuzurilor sexuale, înfometării şi privării de libertate exercitate, conform primelor aprecieri, de către profesori ai acestei şcoli.

Nu se cunosc informaţii legate de condiţiile în care persoanele au ajuns în incinta clădirii, unii dintre ei declarând că au fost trimişi de familiile acestora.

Autorităţile nigeriene asigură îngrijiri medicale şi psihologice celor eliberaţi, pe care i-au adăpostit într-un stadion din oraşul Kaduna.

Taguri:
nigeria,
tortura,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici