Sute de arestări în Hong Kong la protestele împotriva amânării alegerilor

  • Poliţia a folosit gaze iritante asupra protestatarilor din Hong Kong şi a arestat aproape 300 de manifestanţi care au ieşit în stradă pentru a se opune amânării alegerilor legislative.
  • Liderul din Hong Kong, Carrie Lam, a amânat în iulie alegerile din 6 septembrie pentru Consiliul Legislativ al centrului financiar asiatic pentru un an, din cauza creşterii numărului de cazuri de coronavirus.
  • Măsura a dat o lovitură opoziţiei pro-democraţie care spera să câştige o majoritate istorică în Consiliu, unde doar jumătate din mandate sunt alese direct, cealaltă jumătate fiind numită.
220 afișări
Imaginea articolului Sute de arestări în Hong Kong la protestele împotriva amânării alegerilor

Sute de arestări în Hong Kong la protestele împotriva amânării alegerilor

„Se presupune că astăzi este ziua noastră de vot, trebuie să rezistăm pentru a ne lupta pentru votul nostru”, a spus o femeie în vârstă de 70 de ani, supranumită Wong.

Guvernul insistă că nu a existat niciun motiv politic în spatele amânării votului, relatează The Guardian.

Mii de poliţişti erau staţionaţi în zone agitate ale Hong-Kong-ului, în timp ce sute de manifestanţi fluturau pancarte şi scandau sloganuri antiguvernamentale. Aceste sloganuri sunt acum interzise conform noii legi a securităţii. Poliţia a declarat că a arestat 298 de persoane, printr-o notificare pe pagina de Facebook.

Demonstraţiile antiguvernamentale au scăzut în intensitate anul acesta, în principal din cauza limitelor impuse pentru a contracara răspândirea coronavirusului şi a legii securităţii, care pedepseşte acţiunile pe care China le consideră subversive, secesioniste, teroriste sau în colaborare cu forţe străine.

Criticii spun că legea urmăreşte să anuleze disidenţa în oraş, în timp ce susţinătorii spun că va aduce mai multă stabilitate după un an de tulburări de proteste antiguvernamentale şi anti-China, deseori violente.

Hong Kong a revenit la guvernarea chineză în 1997 sub garanţia autonomiei, dar criticii spun că noua lege subminează această promisiune şi pune teritoriul pe o cale mai autoritară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici