Sute de copaci ar putea fi tăiaţi pentru a crea o nouă rută de autobuz. Care este explicaţia autorităţilor

  • Sute de copaci dintr-o livadă desemnată ca habitat de importanţă principală în Anglia ar trebui tăiaţi pentru a construi o nouă cale de autobuz pentru a combate schimbările climatice, au votat consilierii din Cambridgeshire.
  • Consiliul judeţean a votat cu 33 la 26 pentru a aproba o nouă cale de transport public, care va folosi autobuze electrice sau hibride ghidate optic pe ruta sa, pentru a oferi legături între Cambridge şi Cambourne.
  • Opoziţia publică uriaşă faţă de tăierea copacilor din Coton Orchard a făcut ca mii de oameni să semneze o petiţie prin care cer să fie salvaţi. Coton Orchard conţine aproximativ 1.000 de copaci şi creşte 26 de soiuri de mere, precum şi pere şi prune.
4135 afișări
Imaginea articolului Sute de copaci ar putea fi tăiaţi pentru a crea o nouă rută de autobuz. Care este explicaţia autorităţilor

Sute de copaci ar putea fi tăiaţi pentru a crea o nouă rută de autobuz. Care este explicaţia autorităţilor

Votul a avut loc la o săptămână după ce consiliul oraşului Plymouth a tăiat peste 100 de copaci maturi într-o schemă de regenerare şi „transformare” a oraşului cu o nouă pasarelă de la mare până în centrul oraşului. 

Anna Gazeley, a cărei familie deţine Coton Orchard şi care face parte din Coton Busway Action Group împotriva ameninţării distrugerii unei părţi a livezii, s-a adresat consilierilor din Cambridgeshire. Ea a spus: „Livezile tradiţionale sunt puncte de biodiversitate în mediul rural, susţinând o gamă largă de animale sălbatice, precum şi o serie de specii rare şi rare la nivel naţionalSunt habitate desemnate de importanţă primordială şi protecţii acordate în mod corect. Nu există nicio îndoială că această rută va duce la această pierdere pentru mediu.

Steve Oram, managerul pentru biodiversitatea livezilor la Trustul Poporului pentru Specii pe cale de dispariţie, a spus fără echivoc că pierderea unei astfel de livezi „nu poate fi compensată”, potrivit The Guardian.
 
Oram a descris planul rutei autobuzului de 160 de milioane de lire sterline ca fiind o „propunere cu totul distructivă”, care „nu ar putea niciodată să obţină un câştig net de biodiversitate din cauza cantităţii mari de daune pe care le va provoca unei livezi veche, plină de copaci veterani”.

Cât de urgente sunt măsurile

Liderul adjunct al consiliului, Lucy Nethsingha, a spus că raportul ONU publicat în această săptămână a subliniat cât de urgent este să luăm măsuri pentru decarbonizarea economiilor noastre. Ea a spus: „Legăturile de transport public de calitate sunt o parte cheie a decarbonizării. Trecerea la o economie net zero nu se poate face fără a schimba modul în care călătorim.” Ea s-a angajat personal să se asigure că există un câştig net din biodiversitate inclus în plan.
 
Banda de autobuz este construită pentru a oferi infrastructură de transport pentru o extindere majoră a oraşului şi a împrejurimilor sale, care a fost anunţată în 2014 şi este implementată de Greater Cambridge Partnership. Se construiesc cel puţin 6.000 de locuinţe noi, care ar fi deservite de drumul exclusiv cu autobuzul care circulă de la Cambridge peste M11, prin satul Coton până la Cambourne.
 
Consiliul a votat în favoarea propunerilor şi va înainta guvernului spre aprobare un ordin privind Legea transporturilor şi lucrărilor. Secretarul de stat va organiza o anchetă publică înainte de a fi luată o decizie finală, a spus consiliul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici