Sute de imigranţi, răniţi la Idomeni după ce poliţiştii macedoneni au folosit gaze lacrimogene - FOTO & VIDEO

Bilanţul victimelor din urma confruntărilor dintre imigraţii din tabăra de la Idomeni şi poliţia macedoneană a ajuns la 260 de răniţi, potrivit organizaţiei Medici fără Frontiere, informează Le Figaro online.

2981 afișări
Imaginea articolului Sute de imigranţi, răniţi la Idomeni după ce poliţiştii macedoneni au folosit gaze lacrimogene - FOTO & VIDEO

UPDATE 20:50 - Peste 200 de imigranţi, răniţi la Idomeni de poliţiştii macedoneni

Persoanele au fost rănite după ce poliţia macedoneană a folosit gaze lacrimogene asupra unui grup de imigranţi care încerca să rupă gardul de la frontiera cu Grecia.

O sursă din cadrul poliţiei macedonene a spus că trei membri ai forţelor de ordine au fost răniţi cu pietre.

Zeci de persoane au fost rănite la Idomeni, după ce poliţia macedoneană a folosit gaze lacrimogene asupra unui grup de imigranţi care încerca să rupă gardul de la frontiera cu Grecia, relatează Le Figaro online.

"Zeci de persoane au fost rănite, având mai ales probleme respiratorii, iar trei au fost transferate la spitalul din Kilkis", un oraş situat în apropiere de Idomeni, a declarat un responsabil al organizaţiei Medici fără Frontiere.

Potrivit unor informaţii, mai mulţi imigranţi au fost răniţi cu gloanţe de plastic, însă poliţia macedoneană neagă că le-ar fi utilizat. "Folosim produse chimice autorizate şi niciun fel de gloanţe", a delcarat un purtător de cuvânt al poliţiei.

Incidentele au început spre finalul dimineţii, când aproximativ 500 de imigranţi adunaţi la gardul de la frontieră pentru a cere deschiderea graniţei, închisă din martie, au încercat să rupă grilajul şi au aruncat cu pietre în poliţiştii macedoneni, care au răspuns la rândul lor cu gaze lacrimogene. Trei poliţişti au fost răniţi uşor.

 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici