Sute de iranieni strigă "moarte Americii" şi "moarte Israelului" ca reacţie la decizia SUA

Sute de iranieni au participat, vineri, la manifestaţii în Teheran, unde au scandat sloganuri precum "moarte Americii" şi "moarte Israelului", ca reacţie la decizia Administraţiei Donald Trump de a recunoaşte Ierusalimul ca fiind capitala Israelului, informează site-ul Ynetnews.com

1170 afișări
Imaginea articolului Sute de iranieni strigă "moarte Americii" şi "moarte Israelului" ca reacţie la decizia SUA

Sute de iranieni strigă "moarte Americii" şi "moarte Israelului" ca reacţie la decizia SUA

Presa din Iran a relatat că manifestaţii similare sunt desfăşurate şi în alte oraşe din ţară.

Alte câteva mii de protestatari musulmani au organizat proteste în Indonezia şi Malaysia, în faţa ambasadelor SUA de la Jakarta şi Kuala Lumpur.

Potrivit site-ului agenţiei de ştiri Reuters, protestatarii din Iran au ars poze cu preşedintele american Donald Trump şi cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, în timp ce strigau "moarte diavolului".

Iranul nu a recunoscut niciodată Israelul şi a susţinut mereu militanţii împotriva statului israelian.

Preşedintele american, Donald Trump, a anunţat, miercuri seară, că recunoaşte oraşul Ierusalim drept capitală a Israelului, afirmând că decizia constituie "o nouă abordare" în efortul de soluţionare a conflictului israelo-palestinian.

Potrivit ministrului francez de Externe, Jean-Yves Le Drian, SUA nu-şi mai poate continua rolul de mediator în procesul de pace derulat în Orientul Mijlociu, în urma deciziei luate.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici