Sute de mii de credincioşi au asistat la ultima slujbă oficiată de Papa Francisc în Paraguay - VIDEO

Sute de mii de persoane au asistat duminică la ultima slujbă oficiată de Papa Francisc în Paraguay, în cadrul căreia le-a cerut creştinilor să dea dovadă de ospitalitate şi să respingă "logica egoismului".

600 afișări
Imaginea articolului Sute de mii de credincioşi au asistat la ultima slujbă oficiată de Papa Francisc în Paraguay - VIDEO

Sute de mii de credincioşi au asistat la ultima slujbă oficiată de Papa Francisc în Paraguay (Imagine: Hepta / Mediafax Foto)

Vizita în Paraguay a încheiat turneul de opt zile al Suveranului Pontif în unele dintre cele mai sărace ţări sud-americane, relatează BBC News Online.

În Bolivia şi Ecuador, el a vorbit împotriva injustiţiei sociale din regiune. De asemenea, el a prezentat scuze pentru rolul Bisericii Catolice în colonizarea brutală a Americii Latine.

"Primiţi pe cel sărac, însetat, pe străin, pe cel gol, bolnav, prizonier, lepros şi cu dizabilităţi", a spus Papa la slujba oficiată în Asuncion. "Primiţi-i pe cei care nu gândesc ca noi, care nu au credinţă sau care şi-au pierdut credinţa", a adăugat el.

Anterior, Papa a vizitat ghetoul Banado Norte din Asuncion, unde trăiesc 100.000 de persoane, şi le-a cerut locuitorilor să fie uniţi.

"Indiferent câte slujbe de duminică, dacă nu este solidaritate, dacă nu ştiţi ce se întâmplă în oraşul vostru, credinţa voastră este foarte slabă, bolnavă sau moartă", a mai spus Suveranul Pontif.

Mii de persoane, între care şi preşedinta Cristina Fernandez de Kirchner, au călătorit din Argentina, ţara de origine a Papei, pentru ultima slujbă din turneul său sud-american.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici