Sute de oameni au fost evacuaţi în urma unui incendiu de vegetaţie în nordul Californiei

Sute de oameni au fost nevoiţi să fugă din calea flăcărilor din nordul Californiei după ce un incendiu de vegetaţie s-a extins, alimentat de vânturi puternice, care au determinat oprirea alimentării cu energie electrică pentru prevenirea incendiilor, potrivit Associated Press.

286 afișări
Imaginea articolului Sute de oameni au fost evacuaţi în urma unui incendiu de vegetaţie în nordul Californiei

Sute de oameni au fost evacuaţi în urma unui incendiu de vegetaţie în nordul Californiei

Autorităţile au ordonat evacuarea întregii comunităţi Geyserville după ce incendiul din regiunea viticolă Sonoma, de la nord de San Francisco, a crescut la mai mult de 39 de kilometri pătraţi. Oraşul are aproximativ 900 de locuitori şi este un ţinut popular pentru turiştii din ţările viticole.

Incendiul a izbucnit miercuri în jurul orei 21:30. Cauza nu este încă cunoscută, însă vânturile puternice, uscate, cu rafale de până la 113 km / h au afectat o mare parte din stat, inclusiv această regiune. Nu au existat rapoarte imediate cu privire la răniţi.

Vânturile au încetinit după răsărit, ajutând pompierii să se ocupe de incendiu, dar acesta continua să se extindă, a declarat Jonathan Cox, purtătorul de cuvânt al Departamentului pentru Silvicultură şi Protecţie în caz de Incendii din California. Nu a existat nicio estimare a numărului de clădiri distruse.

Cea mai mare utilitate electrică din stat, Pacific Gas & Electric, a anunţat miercuri că va începe întreruperea de energie electrică, care durează de 48 de ore, în anumite zone din nordul Californiei, în aşteptarea unor vânturi puternice care ar putea afecta liniile electrice sau le pot rupe, provocând incendii. Purtătorul de cuvânt al PG&E, Paul Doherty, a declarat că în unele zone din orăşelul Geyserville a fost întrerupt curenttul aşa cum a fost programat miercuri.

Alte utilităţi au redus miercuri şi joi alimentarea cu energie pentru unii locuitori din sudul Californiei, unde au izbucnit cel puţin două incendii. Acelea nu s-au extins..

Taguri:
sua,
california,
incendiu

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici