Sute de poliţişti patrulează în centrul Moscovei pentru a împiedica manifestaţiile

Cartierul Kremlinului din Moscova era patrulat de sute de poliţişti în timp ce mai multe manifestaţii erau prevăzute duminică, în ziua alegerilor legislative din Rusia.

448 afișări
Imaginea articolului Sute de poliţişti patrulează în centrul Moscovei pentru a împiedica manifestaţiile

Sute de poliţişti, mobilizaţi în centrul Moscovei pentru a împiedica manifestaţiile (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Poliţiştii s-au postat la fiecare doi metri pe o suprafaţă de aproximativ 300 de metri, între Manej şi piaţa Revoluţiei, în centrul capitalei ruse, în apropiere de piaţa Roşie. Alţii patrilau în interiorul staţiilor de metrou din vecinătate.

În jurul orei locale 14.00 (12.00 ora României), câţiva militanţi din cadrul mişcării Frontul de Stânga, care au făcut apel la o reuniune în piaţa Revoluţiei, au fost îmbarcaţi fără menajamente în maşinile poliţiei în timp ce încercau să manifesteze fără autorizaţie.

Cu puţin timp înainte, ei au arborat un drapel al mişcării.

Liderul Frontului de Stânga, Serghei Udalţov, a fost arestat chiar înainte de a ajunge la locul manifestaţiei, potrivit soţiei sale.

De altfel, un apartament în care locuiau mai mulţi militanţi ai Frontului a fost luat cu asalt sâmbătă, iar locatarii au fost arestaţi, a declarat Vasili Kuzmin, un oficial moscovit al acestei mişcări.

Militanţii naţionalişti au făcut apel, la rândul lor, la manifestaţii în piaţa Revoluţiei la ora 21.00 (19.00 ora României), la închiderea birourilor de vot. Jumătate de oră mai târziu, mişcarea de tineret pro-Kremlin Naşi (Ai Noştri) va organiza o demonstraţie în acelaşi loc.

Mişcarea a promis să reunească până la 15.000 de militanţi în centrul Moscovei pentru a "neutraliza" orice acţiune ce vizează contestarea scrutinului.

Circa 110 milioane de alegători sunt chemaţi la urne pentru a desemna cei 450 de deputaţi ai Camerei inferioare a Parlamentului (Duma).

Partidul lui Vladimir Putin, Rusia Unită, ar urma să îşi menţină dominaţia, dar scrutinul este umbrit de numeroase acuzaţii de presiuni asupra alegătorilor dar şi asupra mai multor mass-media independente şi a unei organizaţii neguvernamentale care inventariază fraudele electorale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici