Sute de protestatari anti-corona au fost arestaţi în Germania în timpul manifestaţiilor

  • Poliţia din Berlin a arestat 300 de manifestanţi în timpul protestelor împotriva restricţiilor coronavirusului în Germania
  • Aproape 38.000 de oameni au ieşit în stradă în Berlin pentru manifestaţii paşnice.
  • Aproximativ 200 de persoane au fost arestate la un miting separat, pe care autorităţile l-au acuzat a fi realizat de organizaţiile de dreapta
1810 afișări
Imaginea articolului Sute de protestatari anti-corona au fost arestaţi în Germania în timpul manifestaţiilor

Sute de protestatari anti-corona au fost arestaţi în Germania în timpul manifestaţiilor


Poliţia din Berlin a arestat 300 de manifestanţi în timpul protestelor împotriva restricţiilor legate de răspândirea  coronavirusului. 

Aproximativ 200 de persoane au fost arestate la un miting, pe care autorităţile l-au acuzat a fi realizat de către agitatorii din extrema dreapta, despre care oficialităţile spun că aruncau cu pietre şi sticle.

Aproape 38.000 de oameni au ieşit în stradă în Berlin pentru manifestaţii paşnice. Mitinguri similare au avut loc în alte oraşe europene, iar unii manifestanţi au numit virusul o farsă.

Mii de oameni s-au adunat în Trafalgar Square din Londra pentru a protesta împotriva unor probleme precum restricţiile coronavirusului şi 5G. S-au afişat pancarte care scriau „măştile sunt botniţe” şi „noul normal = noul fascism”.

Proteste similare au avut loc la Paris, Viena şi Zurich.

Ce s-a întâmplat în Germania? Poliţia a ordonat unui grup lângă Poarta Brandenburg, în Berlin, să se disperseze pentru încălcarea regulilor de siguranţă, apoi a arestat 200 de persoane după ce s-au aruncat pietre şi sticle.

„Din păcate, nu avem altă opţiune”, a declarat poliţia din Berlin pe Twitter. "Toate măsurile luate până acum nu au dus la respectarea condiţiilor."

Un al doilea grup de aproximativ 30.000 de oameni s-au întâlnit paşnic în apropiere pentru a asculta discursuri.

Site-ul german de ştiri Deutsche Welle a raportat că steagurile şi tricourile care susţin extrema dreaptă au putut fi văzute în mulţime.

Demonstraţia din vestul Porţii la Coloana Victoriei a fost organizată de mişcarea Querdenken 711 din Stuttgart (sau Gândire Extremă 711). Grupul are peste 16.000 de adepţi pe Facebook şi comunică în mare măsură prin intermediul serviciului de mesagerie criptată Telegram.

Acesta consideră că reglementările coronavirusului încalcă drepturile şi libertăţile de bază consacrate în constituţia Germaniei şi doreşte ca acestea să fie ridicate.

Grupul a organizat anterior un protest la Berlin la 1 august supranumit „ziua libertăţii”. Mii s-au alăturat, inclusiv unii din extrema dreaptă şi unii teoreticieni ai conspiraţiei care nu cred că există Covid-19.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici