Sute de protestatari anti-Wall Street au ocupat o altă zonă din Manhattan

Aproximativ 300 de protestatari anti-Wall Street s-au adunat marţi într-o altă zonă din sudul cartierului Manhattan, după evacuarea din Parcul Zuccotti din New York, unde manifestau din 17 septembrie.

103 afișări
Imaginea articolului Sute de protestatari anti-Wall Street au ocupat o altă zonă din Manhattan

Sute de protestatari anti-Wall Street au ocupat o altă zonă din Manhattan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Manifestanţii s-au adunat la intersecţia dintre străzile 6 şi Canal, denunţând brutalitatea acţiunilor de evacuare din parc şi inegalitatea dintre categoriile sociale.

"Suntem oripilaţi de intervenţia autorităţilor, dar nu ne descurajăm. Suntem mai puternici decât eram ieri, iar mâine vom fi şi mai puternici", a comunicat mişcarea "Ocupaţi Wall Street".

Forţele de ordine au intervenit marţi dimineaţă pentru evacuarea Parcului Zuccotti din Manhattan, unde erau sute de corturi ale mişcării "Ocupaţi Wall Street".

Primarul Michael R. Bloomberg a explicat că intervenţia a fost necesară întrucât "condiţiile medicale şi de siguranţă deveniseră intolerabile" în parcul unde protestatarii se aflau de aproape două luni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici