Sute de refugiaţi, împiedicaţi de forţele turce să meargă în Grecia, au plecat spre Bulgaria

Sute de refugiaţi sirieni, care erau blocaţi de forţele turce în zona Edirne, în timp ce încercau să ajungă pe jos în Grecia, au plecat spre frontiera cu Bulgaria, a declarat un oficial din Jandarmeria turcă pentru agenţia ANA-MPA, transmite site-ul Greek Reporter.

1650 afișări
Imaginea articolului Sute de refugiaţi, împiedicaţi de forţele turce să meargă în Grecia, au plecat spre Bulgaria

Sute de refugiaţi, împiedicaţi de forţele turce să meargă în Grecia, au plecat spre Bulgaria (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit autorităţilor vamale turce, nu există niciun indiciu că refugiaţii ar încerca să meargă spre Grecia.

Refugiaţii au plecat pe autostrada TEM, care face legătura între Istanbul şi Edirne, apoi spre punctul de trecere a frontierei dintre Turcia şi Bulgaria de la Kapikule, a precizat oficialul din cadrul Jandarmeriei.

Forţele turce se aflau într-o situaţie tensionată cu refugiaţii de câteva zile la Edirne, blocându-le accesul spre Grecia şi Bulgaria. Mii de refugiaţi au fost transportaţi cu autobuzele înapoi la Istanbul, dar aproximativ 900 au rămas la Edirne, iar acum au plecat spre Kapikule.

La ordinul prefectului din Edirne, Dursun Ali Sahin, ofiţerii Jandarmeriei au înlăturat barierele şi nu au mai încercat să îi oprească. Prin urmare, potrivit oficialilor locali, refugiaţii ar urma să ajungă la Kapikule, unde vor fi întâmpinaţi de poliţiştii bulgari.

Potrivit unor surse din cadrul poliţiei din Edirne, este posibil însă ca refugiaţii să se întoarcă spre frontiera greacă, dacă sunt blocaţi de autorităţile bulgare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici