Suveranul Pontif face un apel la reconciliere între creştini şi evrei

Papa Benedict al XVI-lea a făcut sâmbătă, în timpul pelerinajului la Muntele Nebo, un apel la reconciliere între creştini şi evrei.

48 afișări
Imaginea articolului Suveranul Pontif face un apel la reconciliere între creştini şi evrei

Suveranul Pontif face un apel la reconciliere între creştini şi evrei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Suveranul Pontif a vizitat sâmbătă Muntele Nebo, cu o înălţime de 840 de metri, situat la 40 de kilometri sud-vest de Amman, în cea de-a doua zi a vizitei sale în Iordania, în cadrul primei călătorii pontificale într-o ţară arabă.

"Aici, pe urmele nenumăraţilor pelerini care ne-au precedat de-a lungul secolelor, suntem provocaţi să măsurăm mai deplin darul credinţei noastre şi să creştem în această comuniune, care transcende toate graniţele de limbă, rasă şi cultură", a spus el.

"Tradiţia antică a pelerinajului la locurile sfinte ne reaminteşte legătura inseparabilă care uneşte Biserica de poporul evreu", a adăugat Suveranul Pontif.

"Întâlnirea de astăzi ne poate inspira o dragoste reînnoită pentru scrierile Vechiului Testament şi dorinţa de a depăşi toate obstacolele aflate în calea reconcilierii creştinilor şi evreilor, în respect reciproc şi cooperare în serviciul acestei păci la care ne cheamă cuvântul Domnului", a mai spus el.

Papa Benedict al XVI-lea a făcut un apel la "speranţă" într-o regiune afectată de conflicte.

"Ştim că Dumnezeu, care Şi-a dezvăluit numele lui Moise ca garanţie că va fi întotdeauna de partea noastră, ne-a dat forţa de a persevera într-o speranţă însoţită de bucurie chiar şi în mijlocul suferinţelor şi încercărilor", a afirmat Suveranul Pontif.

El a contemplat timp de câteva momente Ierusalimul, aşa cum a făcut şi Moise, conform Bibliei.

"Al salam Alaykoum" (Pacea fie cu voi), a spus el în arabă, adresându-se celor prezenţi în locul unde primii creştini au ridicat o biserică în secolul al IV-lea şi unde au fost descoperite vestigii ale unei basilici şi ale unei mănăstiri.

Suveranul Pontif a părăsit apoi muntele Nebo, pentru a merge în zona oraşului Madaba, aflat la 12 kilometri distanţă, unde va pune piatra de temelie a unei universităţi.

Convoiul va traversa Madaba fără a opri şi va trece prin faţa bisericii ortodoxe din oraş, celebră pentru o hartă a Palestinei biblice, sub forma unui mozaic monumental din secolul al VI-lea.

Pe marginile drumului s-au adunat sute de persoane, care poartă drapelul iordanian şi cel al Vaticanului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici