Svetlana Tsihanouskaya, opozantă a lui Lukaşenco, cere ajutor Consiliului Europei în problema violenţelor din Belarus

  • Svetlana Tsihanouskaya cere UE să intervină asupra violenţelor din Belarus
  • Tihanouskaya îi avertizează pe cei ce fac înţelegeri cu Lukashenko
  • O altă lideră a opoziţiei, Maria Kilesniova, a fost răpită
351 afișări
Imaginea articolului Svetlana Tsihanouskaya, opozantă a lui Lukaşenco, cere ajutor Consiliului Europei în problema violenţelor din Belarus

Svetlana Tsihanouskaya, opozantă a lui Lukaşenco, a cerut ajutor Consiliului Europei să intervină asupra violenţelor din Belarus

Svetlana Tsihanouskaya cere ajutor disperat Uniunii Europene. Liderul Opoziţiei se află încă în Lituania, unde s-a refugiat după rezultatul alegerilor, în urma presiunii din Minsk.

Aceasta s-a adresat Adunării Parlamentare a Consiliului Europei şi a cerut ca sancţiuni asupra celor ce încalcă drepturile beloruşilor şi eliberarea prizonierilor.

O altă lideră a opoziţiei, Maria Kilesniova, a fost răpită, alături de alţi membri ai echipei lui Viktor Babariko, altă contracandidată a lui Lukashenko. Soţul Svetlanei e, de asemenea, în închisoare. Ea se află acum în custodia autorităţilor belaruse.

Tsihanouskaya îi avertizează pe cei ce încheie înţelegeri cu Lukashenko că fac asta pe „propriul risc”.

 

  • „Refuz, ca milioane de belaruşi, ca lumea, pur şi simplu, să privească aceste nenumărate abuzuri asupra drepturilor omului, această denigrare strigătoare a demnităţii omului. Avem nevoie de presiune internaţională asupra acestui regim, asupra acestui individ care se agaţă disperat de putere”, a spus Svetlana Tsihanouskaya.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici