Taifunul Doksuri: 11 persoane au murit în timpul inundaţiilor din Beijing

Bilanţul victimelor inundaţiilor din Beijing a crescut la 11, în timp ce chinezii se pregătesc pentru al treilea taifun în tot atâtea săptămâni.

188 afișări
Imaginea articolului Taifunul Doksuri: 11 persoane au murit în timpul inundaţiilor din Beijing

Sursa foto: AP

Taifunul Doksuri a provocat inundaţii în Beijing marţi, pentru a patra zi consecutivă. Asta în timp ce taifunul Khanun se apropie de coasta de est a ţării.

11 persoane au murit şi alte 27 sunt date dispărute, potrivit presei de stat. Peste 50.000 de persoane au fost evacuate, iar serviciul feroviar şi traficul rutier au fost întrerupte în mai multe districte. Aproape 400 de zboruri au fost anulate marţi şi sute au avut întârzieri pe cele două aeroporturi din Beijing. În plus, aproximativ 150.000 de gospodării din vestul capitalei chineze nu au apă curentă.

Ploile abundente vor continua, iar inundaţiile s-ar putea agrava în regiunile din jurul Beijingului, a avertizat ministerul pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă.

Taifunul Doksuri a ajuns vineri în sud-estul provinciei chineze Fujian, declanşând alunecări de teren şi inundaţii înainte de a se deplasa spre nord, spre capitală. Acesta a ajuns în China la o săptămână după taifunul Talim. Un alt taifun, numit Khanun, va ajunge miercuri în Marea Chinei de Est şi se pare că se va deplasa spre provinciile de coastă Zhejiang şi Fujian din China.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici