Taifunul Haishen: furtuna a ajuns în Coreea de Sud. Autorităţile sunt în alertă

  • După Japonia, care a fost măturată duminică de taifunul Haishen, a venit rândul Coreei de Sud.
  • Taifunul a „călătorit” prin ţară cu 160 km/oră, provocând numeroase pagube şi afectând viaţa a peste o mie de persoane.
  • Furtuna este echivalentul unui uragan de categoria 2, în Atlantic.
  • Mii de sud-coreeni au fost evacuaţi din calea furtunii, conform ministrului de Interne.
755 afișări
Imaginea articolului Taifunul Haishen: furtuna a ajuns în Coreea de Sud. Autorităţile sunt în alertă

Taifunul Haishen: Furtuna a ajuns în Coreea de Sud

Taifunul Haishen a „vizitat” Coreea de Sud, luni.  Peste 1.640 de persoane sunt afectate, iar circa 23.500 de gospodării au rămas fără curent electric din cauza vântului puternic, conform CNN
 
O persoană a fost rănită în oraşul Busan. Pe lângă pagubele materiale, turbinele de la două centrale nucleare din oraşul Gyenongju s-au oprit automat. Autorităţile fac cercetări pentru a afla cauza exactă.
 
În Japonia, patru persoane sunt încă date dispărute. Echipele de căutare le caută, după ce casele acestora au fost împinse de vântul puternic în râul din sud-vestul Japoniei, conform autorităţilor locale.  
 
Haishen a dus la închiderea fabricilor, şcolilor şi afacerilor din vestul Japoniei. De asemenea, sute de zboruri şi trenuri au fost anulate.
 
Furtuna vine la câteva zile după Maysak, unul dintre cele mai puternice taifunuri din ultimii ani. 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici