Taiwanul denunţă incursiuni aeriene chineze în apropierea teritoriului său

Ministerul Apărării din Taiwan a anunţat miercuri că a depistat, în ultimele 24 de ore, 19 avioane de vânătoare chineze în zona taiwaneză de identificare aeriană, pe fondul tensiunilor dintre Beijing şi Taipei.

263 afișări
Imaginea articolului Taiwanul denunţă incursiuni aeriene chineze în apropierea teritoriului său

Conform Ministerului Apărării de la Taipei, citat de agenţia Reuters, 19 avioane de vânătoare chineze de tip J-10 au pătruns dinspre sud-vest în Zona taiwaneză de identificare aeriană. Taiwanul a reacţionat prin mobilizarea unor avioane de interceptare, dar nu s-au înregistrat incidente.

Avioanele militare chineze nu au depăşit linia mediană din Strâmtoarea Taiwan şi nu au pătruns în spaţiul aerian taiwanez, ci doar în Zona de identificare aeriană.

Taiwanul este de mult timp un element care generează dispute în relaţiile SUA-China, iar tensiunile privind insula guvernată democratic s-au amplificat în ultimele luni, în contextul în care Washingtonul a intensificat sprijinul politic şi militar pentru Taipei. Beijingul consideră Taiwanul drept teritoriu chinez şi contestă vehement contactele Administraţiei separatiste de la Taipei cu Washingtonul. China vrea reunificarea cu Taiwanul şi a avertizat că va realiza acest lucru chiar prin utilizarea forţei, în caz de necesitate. Armata chineză a efectuat exerciţii de amploare în jurul Taiwanului ca reacţie la vizita efectuată la Taipei în vara anului 2022 de Nancy Pelosi, în acel moment preşedinte al Camerei Reprezentanţilor din SUA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici