Talibanii l-au ucis pe liderul terorist care a pus la cale atentatul în care au murit 13 americani

Talibanii l-au ucis pe liderul terorist care a pus la cale atentatul de la aeroportul din Kabul, în care au murit 13 militari americani, potrivit Sky News.

1913 afișări
Imaginea articolului Talibanii l-au ucis pe liderul terorist care a pus la cale atentatul în care au murit 13 americani

Talibanii l-au ucis pe liderul terorist care a pus la cale atentatul în care au murit 13 americani

Tailbanii au omorât un lider al grupării Stat Islamic care a pus la cale atentatul sinucigaş cu bombă de la aeroportul din Kabul, soldat cu moartea a 13 membri ai armatei americane.

Informaţia nu a fost făcută publică, dar armata americană a informat familiile victimelor despre uciderea liderului terorist, potrivit Sky News. Ulterior, membrii familiilor personalului american au răspândit informaţia într-un grup de mesagerie, iar informaţia a fost confirmată de surse americane pentru Associated Press.

Liderul SI, a cărui identitate nu a fost încă dezvăluită, a fost ucis în sudul Afganistanului la începutul lunii aprilie. Talibanii desfăşurau o serie de operaţiuni împotriva grupării şi iniţial nu au recunoscut persoana pe care au ucis-o, a adăugat sursa americană.

Explozia din faţa aeroportului din 2021 a avut loc când mii de afgani încercau să se îmbarce în avioane pentru a fugi din ţară în timp ce talibanii preluau puterea în ţară. Aproximativ 170 de afgani au fost ucişi în atentatul cu bombă din faţa aeroportului internaţional Hamid Karzai, la 26 august 2021.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici