Talibanii pakistanezi afirmă că vor ataca Statele Unite şi Europa

Talibanii pakistanezi au promis vineri că vor ataca Statele Unite şi Europa, la două zile după ce Washingtonul a anunţat că a plasat gruparea pakistaneză Tehreek-e-Taliban pe o listă neagră a organizaţiilor teroriste internaţionale.

26 afișări
Imaginea articolului Talibanii pakistanezi afirmă că vor ataca Statele Unite şi Europa

Talibanii pakistanezi afirmă că vor ataca Statele Unite şi Europa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În curând, vom viza America şi Europa, ne vom răzbuna pentru raidurile avioanelor fără pilot", a declarat Qari Hussain, un comandant al Tehreek-e-Taliban.

Preşedintele american, Barack "Obama, şi aliaţii săi sunt inamicii noştri, le este teamă de noi. Ne este indiferent dacă ne-au calificat drept grupare teroristă", a adăugat cel care este supranumit "Ustad-e-Fidaeen" sau "Profesor de kamikaze".

"Vom comite mai multe atacuri, în interiorul Pakistanului şi Afganistanului. Vom viza americanii şi pe aliaţii lor, oricare ar fi ei", a mai spus Qari Hussain.

"Obama şi prietenii săi sunt adevăraţii terorişti. Pakistanul este de asemenea un aliat al Statelor Unite şi vom ataca toţi responsabilii Guvernului pakistanez", a conchis el.

Forţele americane mobilizate în Afganistan efectuează frecvent raiduri cu ajutorul rachetelor lansate de avioane fără pilot împotriva talibanilor şi a altor insurgenţi islamişti care au legături cu al-Qaida, refugiaţi în zonele tribale din nord-vestul Pakistanului.

Începând din august 2008, peste 1.000 de persoane au fost ucise în cursul a mai mult de 100 de atacuri cu avioane fără pilot în Pakistan, inclusiv un anumit număr de comandanţi insurgenţi. Aceste operaţiuni alimentează sentimentul antiamerican care este răspândit în Pakistan.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici