Talibanii promit o nouă campanie teroristă în Afganistan

Talibanii au promis marţi că vor lansa o nouă campanie teroristă împotriva Guvernului şi a forţelor internaţionale din Afganistan, începând de joi, prima zi a Ramadanului, relatează AFP.

2 afișări
Imaginea articolului Talibanii promit o nouă campanie teroristă în Afganistan

Talibanii promit o nouă campanie teroristă în Afganistan

"Vom lansa o amplă operaţiune în numele lui Nasrat ("victorie" în limba dari şi paştună) încă din prima zi a Ramadanului", au anunţat ei într-un comunicat semnat de comandantul rebelilor, mollahul Brader, şi prezentat de purtătorul de cuvânt al talibanilor, Yusuf Ahmadi.

Mollahul Brader fusese declarat mort de un oficial din cadrul Ministerului Apărării, informaţie dezminţită însă ulterior de Ministerul de Interne.

Operaţiunea Nasrat va consta într-un număr mai mare de atentate sinucigaşe, de bombe detonate pe străzi şi noi lupte, "nu numai în sud, ci pe întreg teritoriul ţării", se arată în comunicat.

Majoritatea atacurilor talibanilor, recrutaţi în special din rândul etnicilor paştuni stabiliţi în sudul Afanistanului, au loc în zone din sudul şi sud-estul ţării. În aceste regiuni sunt desfăşuraţi majoritatea celor 50.000 de militari străini.

Comunicatul talibanilor a fost dat publicităţii după ce preşedintele afgan Hamid Karzai şi rebelii s-au declarat dispuşi să discute pentru a pune capăt celor şase ani de violenţe.

Insurecţia islamiştilor radicali a fost declanşată la o zi înlăturarea de la putere a regimului taliban, de către o coaliţie internaţională condusă de Statele Unite, la sfârşitul lui 2001.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici