Tănăra marocană aflată la originea scandalului în care este implicat Berlusconi îşi schimbă avocatul

Tânăra marocană Karima El Mahroug, supranumită Ruby şi aflată la originea scandalului în care este implicat premierul italian Silvio Berlusconi, a schimbat din nou avocatul, a anunţat acesta din urmă, anulând o conferinţă de presă prevăzută pentru vineri.

319 afișări
Imaginea articolului Tănăra marocană aflată la originea scandalului în care este implicat Berlusconi îşi schimbă avocatul

Tănăra marocană aflată la originea scandalului în care este implicat Berlusconi îşi schimbă avocatul (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Dat fiind că clienta nu era de acord cu modalităţile de apărare propuse, raportul de încredere a dispărut, antrenând întreruperea mandatului", a declarat avocatul Egidio Verzini, citat de agenţia de presă Ansa.

În procesul Rubygate, Silvio Berlusconi este acuzat că a plătit de aproximativ zece ori prestaţiile sexuale ale lui Ruby în februarie şi mai 2010, în timp ce aceasta era minoră, un delict pasibil cu trei ani de închisoare în Italia. Amândoi neagă că au avut rapoarte sexuale.

El este urmărit şi pentru că a făcut presiune asupra poliţiei milaneze pentru a o elibera pe Ruby, arestată pentru furt. El a explicat ulterior că a intervenit pentru a evita un incident diplomatic, crezând că tânăra marocană este nepoata lui Hosni Mubarak, preşedinte al Egiptului în perioada respectivă.

Ruby s-a întors la avocata Paola Boccardi care o reprezenta înainte de a decide să îi acorde această misiune lui Verzini, a adăugat acesta din urmă, precizând că anulează conferinţa de presă pe care o convocase pentru vinerea viitoare pentru a explica strategia sa de apărare.

Verzini este cel de-al patrulea avocat al tinerei marocane.

Următoarea audiere în procesul Ruby împotriva lui Silvio Berlusconi, în absenţa sa, este prevăzută petru luni, când tribunalul va trebui să răspundă la 16 "întrebări preliminare" formulate de apărarea premierului de la începerea procesului său la 6 aprilie şi care se referă la argumente juridice ce vizează contestarea competenţei tribunalului sau natura probelor Parchetului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici