Tânără ucraineană torturată de fiii unor oficiali guvernamentali locali a decedat în spital

Tânăra ucraineană în vârstă de 18 ani, Oksana Makar, torturată de trei bărbaţi, dintre care doi sunt fiii unor politicieni, a decedat în spital. Oksana Makar a fost atacată în oraşul Mikolaiiv din sudul Ucrainei la 8 martie, de trei bărbaţi care au violat-o şi au încercat să o stranguleze după care i-au dat foc.

298 afișări
Imaginea articolului Tânără ucraineană torturată de fiii unor oficiali guvernamentali locali a decedat în spital

Tânără ucraineană torturată de fiii unor oficiali guvernamentali locali a decedat în spital (Imagine: Rayvan Chirita/Mediafax Foto)

Cei trei bărbaţi au fost arestaţi, dar doi dintre ei - fiii unor oficiali guvernamentali ucraineni - au fost eliberaţi fără a fi acuzaţi. Ulterior ei au arestaţi din nou, după ce cazul a generat nemulţumire la nivel naţional.

Doi dintre ei au fost acuzaţi de viol în grup, iar unul de viol şi tentativă de crimă, relatează BBC News Online.

Tânăra Oksana Makar şi-a pierdut conştiinţa după ce agresorii ei au abandonat-o pe un şantier şi i-au dat foc. Ea a fost găsită în cele din urmă, în dimineaţa următoare, de un străin şi a fost dusă la spitalul din Mikolaiiv, prezentând arsuri pe suprafaţa a 55 la sută din corp.

Ea a fost transferată la o secţie specială din oraşul Doneţk din cauza gravităţii arsurilor şi a problemelor de la plămâni. Medicii au declarat că inima ei a încetat să mai bată din cauza sângerării din plămâni şi a murit după încercări repetate de resuscitare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici