Tânărul de culoare mort în Statele Unite a fost împuşcat de şase ori, arată autopsia

Michael Brown, tânărul de culoare împuşcat mortal de un poliţist în oraşul Ferguson, din Missouri, a fost lovit de cel puţin şase gloanţe, iar două au fost trase în cap, potrivit rezultatelor preliminare ale unei autopsii date publicităţii luni.

320 afișări
Imaginea articolului Tânărul de culoare mort în Statele Unite a fost împuşcat de şase ori, arată autopsia

Tânărul de culoare mort în Statele Unite a fost împuşcat de şase ori, arată autopsia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Unul dintre gloanţe a intrat în vârful craniului, ceea ce sugerează că tânărul se aplecase când a fost împuşcat, potrivit rezultatelor preliminare ale autopsiei privată realizată de fostul medic legist al oraşului New York, Michael Baden, publicate de cotidianul The New York Times.

Toate gloanţele au fost trase din faţă, a adăugat medicul legist în vârstă de 80 de ani.

De asemenea, raportul preliminar arată că patru gloanţe s-au oprit în braţul drept şi două în craniul adolescentului.

Michael Brown, în vârstă de 18 ani, a fost ucis la 9 august de un poliţist în timp ce mergea pe stradă, fără să fi fost înarmat. Potrivit poliţiei, Michael Brown a fost ucis după ce a agresat un poliţist şi a încercat să-l dezarmeze.

Moartea tânărului de culoare a provocat revolte fără precedent în micul oraş din Missouri, unde au fost instaurate începând de sâmbătă restricţii de circulaţie. După încă o noapte tensionată, guvernatorul statului Missouri a ordonat luni dimineaţă intervenţia Gărzii Naţionale.

Trei autopsii ale cadavrului lui Michael Brown au fost ordonate - una de către autorităţile locale, care nu au anunţat deocamdată detalii, cealaltă de către familia tânărului şi cea de-a treia, duminică, de către Procurorul General Eric Holder.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici