Ţara care creşte lebede negre pentru hrană, în timp ce populaţia se confruntă cu o lipsă acerbă de alimente

  • Liderul nord-coreean Kim Jong Un a declarat în iunie o penurie de alimente şi a cerut populaţiei soluţii.
  • Presa de stat a declarat că ţara creşte acum lebede negre pentru a fi mâncate.
  • Un expert al Naţiunilor Unite a declarat la începutul lunii octombrie că penuria alimentară din Korea de Nord este periculoasă.
5596 afișări
Imaginea articolului Ţara care creşte lebede negre pentru hrană, în timp ce populaţia se confruntă cu o lipsă acerbă de alimente

Ţara care creşte lebede negre pentru hrană, în timp ce populaţia se confruntă cu o lipsă acerbă de alimente

Coreea de Nord a început să crească lebede negre pentru ca populaţie să se hrănească, în timp ce ţara se luptă să rezolve o penurie alimentară paralizantă, potrivit BusinessInsider.

Naţiunea se luptă de mult timp să îşi menţină rezervele de alimente, dar criza s-a agravat recent după ce taifunurile au distrus recoltele, iar ţara şi-a închis graniţele pentru a preveni răspândirea COVID-19.
 
Presa de stat a declarat că un nou plan de reproducere a lebedelor va contribui la atenuarea crizei. „Carnea de lebădă neagră este delicioasă şi este sănătoasă", a declarat ziarul guvernamental oficial Rodong Sinmun.
 
Potrivit ziarului, Ri Jong Nam, secretarul şef de partid din provincia Hamgyong de Sud, a deschis un centru de creştere a lebedelor negre pe 24 octombrie pe coasta de est a ţării. Planul de a creşte lebede a fost conceput pentru prima dată la începutul anului 2019, potrivit site-ului de monitorizare a Coreei de Nord NK News.
 
„Soluţia este menită să abordeze atât eşecul agriculturii pe scară largă de a asigura aprovizionarea adecvată cu alimente pentru întreaga ţară, cât şi restricţiile guvernamentale mai recente legate de COVID-19, care au blocat în mare măsură importurile de alimente şi de alte produse de la începutul anului 2020", a scris Colin Zwirko, corespondent analitic senior la NK News, despre proiectul lebedelor.
 
În iunie, liderul nord-coreean Kim Jong Un a declarat o criză alimentară "tensionată" şi, în septembrie, i-a îndemnat pe nord-coreeni să vină cu soluţii la "problema alimentară", potrivit NK News.
 
Se pare că preţul unor bunuri pe teritoriul Coreei de Nord a crescut vertiginos ca urmare a crizei. În iunie, un kilogram de banane costa echivalentul a 45 de dolari, a precizat NK News.
 
La începutul lunii octombrie, un expert al Naţiunilor Unite a declarat că deficitul de alimente este precar, potrivit Reuters.
 
În timp ce carnea de lebădă nu este uşor de găsit în SUA şi în mare parte din Europa, nu a fost întotdeauna aşa.
 
Înregistrările contemporane sugerează că carnea de lebădă era un ingredient acceptabil în Franţa în anii 1300, în Anglia în epoca victoriană şi în America de Nord în secolul al XVIII-lea.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici