Ţara care impune restricţii draconice. Cine merge în ţările aflate pe „lista roşie” primeşte interdicţie de a părăsi ţara pentru 3 ani

Arabia Saudită va impune o interdicţie de călătorie de trei ani cetăţenilor care călătoresc în ţările aflate pe „lista roşie” a regatului, în cadrul eforturilor de a reduce răspândirea coronavirusului şi a noilor sale variante, a declarat marţi agenţia de ştiri SPA.

8135 afișări
Imaginea articolului Ţara care impune restricţii draconice. Cine merge în ţările aflate pe „lista roşie” primeşte interdicţie de a părăsi ţara pentru 3 ani

Ţara care impune restricţii draconice. Cine merge în ţările aflate pe „lista roşie” primeşte interdicţie de a părăsi ţara pentru 3 ani

Agenţia de ştiri SPA a citat un oficial al Ministerului de Interne, care nu a fost numit, spunând că unii cetăţeni saudiţi, cărora în luna mai li s-a permis să călătorească în străinătate fără permisiunea prealabilă a autorităţilor pentru prima dată din martie 2020, au încălcat reglementările de călătorie.

"Oricine este dovedit a încălcat regulile va răspunde din punct de vedere legal şi va primi o interdicţie de călătorie înfara ţării timp de trei ani", a spus oficialul.

Arabia Saudită a interzis călătoria sau tranzitul către mai multe ţări, inclusiv Afganistan, Argentina, Brazilia, Egipt, Etiopia, India, Indonezia, Liban, Pakistan, Africa de Sud, Turcia, Vietnam şi Emiratele Arabe Unite, relatează Reuters.

"Ministerul de Interne subliniază că cetăţenilor li se interzice în continuare călătoria directă sau prin altă ţară către aceste state sau oricare altele care nu au sub control încă pandemia sau în care circulă noi tulpini de coronavirus", a spus oficialul

Arabia Saudită, cel mai mare stat din Golf, cu o populaţie de aproximativ 30 de milioane de locuitori, a înregistrat marţi 1.379 de noi infecţii cu COVID-19, ajungând la 520.774 de cazuri şi 8.189 de decese.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici