Ţara cu 211 milioane de locuitori care are sistemul medical aproape de colaps

Brazilia se află pe punctul de a deveni un mare centru de focar de infecţie cu noul coronavirus, aceasta fiind ţara cea mai infectată din America Latină, cu peste 50.000 de cazuri confirmate.

1556 afișări
Imaginea articolului Ţara cu 211 milioane de locuitori care are sistemul medical aproape de colaps

Ţara de 211 milione de locuitori care are sistemul medical aproape de colaps

Conform The Guardian, specialiştii din domeniul medicinii se aşteaptă ca numărul de infecţii să fie mult mai mare decât cel raportat, din cauza testărilor făcute târziu şi insuficient. Oficialii din spitalele din Rio de Janeiro şi cel puţin alte patru oraşe importante din Brazilia au avertizat că sistemele lor spitaliceşti sunt pe punctul de a se prăbuşi şi că personalul nu mai poate face faţă numărului de pacienţi care creşte pe zi ce trece.
 
Preşedintele Jair Bolsonaro nu dă semne că ar renunţa la ideea că acest virus este unul minor şi că nu este nevoie de măsuri de distanţare socială pentru a o stopa. El a spus că doar brazilienii care prezintă risc ridicat ar trebui izolaţi.
 
În Manaus, cel mai mare oraş din câmpia Amazonului, oficialii au spus că într-un cimitir s-au săpat cavouri comune pentru că au fost foarte multe decese. Muncitorii au îngropat 100 de cadavre pe zi, triplând media pre-virus a înmormântărilor.
 
Cercetătorii de la Universitatea din Sao Paulo, Universitatea din Brazilia şi alte instituţii au spus că numărul oamenilor infectaţi până săptămâna aceasta este probabil de până la 1,1 milioane.
 
Ministerul brazilian al Sănătăţii a spus la începutul lunii că pot fi făcute aproximativ 6.700 de teste pe zi. Pentru vârful epidemiei, ar fi necesare 40.000 de testări pe zi, spun experţii. Până în prezent, în Brazilia au fost raportate oficial 54.043 de cazuri, 3.670 de decese şi 26.573 de vindecări.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici