Ţara din Europa care îşi va testa absolut toţi cetăţenii cu vârste mai mari de 10 ani

  • Premierul slovac, Igor Matovic, a declarat sâmbătă că va testa fiecare persoană cu vârsta peste 10 ani pentru coronavirus.
  • Guvernul a declarat starea de urgenţă la începutul acestei luni.
  • Ministerul Sănătăţii a raportat, sâmbătă, aproape 2.000 de cazuri noi de coronavirus.
3479 afișări
Imaginea articolului Ţara din Europa care îşi va testa absolut toţi cetăţenii cu vârste mai mari de 10 ani
Premierul slovac, Igor Matovic, a declarat sâmbătă că va testa fiecare persoană cu vârsta peste 10 ani pentru coronavirus, pe fondul unei creşterii numărului de infectări, potrivit medicalxpress.com.
 
Slovacia are o populaţie de 5,4 milioane de locuitori.
 
"Testarea va fi gratuită", a declarat el, fără a specifica dacă va fi obligatorie sau voluntară. ”Dacă reuşim să punem capăt acestui lucru, putem oferi un exemplu pentru întreaga lume”.
 
Testele urmează să aibă loc în următoarele două weekenduri, dintre care în 24-25 octombrie în principalele focare din ţară, iar în 31 octombrie-1 noiembrie în restul regiunilor.
 
Guvernul a declarat starea de urgenţă la începutul acestei luni ca răspuns la creşterea numărului de infecţări şi a deceselor. De asemenea, a introdus noi restricţii săptămâna aceasta.
 
Ministerul Sănătăţii a raportat, sâmbătă, aproape 2.000 de cazuri noi de coronavirus, ducând totalul la peste 28.000. Recordul a fost stabilit vineri, când 2.075 de cazuri au fost confirmate.
 
Sâmbătă, în jur de 500 de persoane s-au adunat în faţa clădirii guvernamentale din centrul oraşului Bratislava pentru a protesta împotriva ultimelor restricţii, deşi adunările cu mai mult de şase persoane sunt interzise.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici