Ţara în care călătorii vor primi în tren cafea în ceşti de porţelan, pentru a reduce deşeurile

  • Pasagerii Deutsche Bahn îşi vor putea primi cafeaua într-o ceaşcă de porţelan începând de anul viitor, a anunţat operatorul feroviar german, în încercarea de a reduce deşeurile.
  • Călătorii vor putea alege o opţiune de "porţelan sau sticlă de înaltă calitate" atunci când vor comanda mâncare şi băutură pe serviciile sale interurbane şi de mare viteză, a precizat compania într-un comunicat.
11522 afișări
Imaginea articolului Ţara în care călătorii vor primi în tren cafea în ceşti de porţelan, pentru a reduce deşeurile

Sursa foto: Twitter

Paharele, farfuriile şi bolurile reutilizabile vor fi oferite clienţilor gratuit şi fără depozit pentru toate comenzile din bistrourile trenurilor, a precizat compania. Ambalajele din plastic şi carton vor fi în continuare disponibile la cererea clienţilor.
 
Schimbarea va alinia serviciile Deutsche Bahn la normele care vor intra în vigoare în Germania de la 1 ianuarie. Începând de anul viitor, restaurantele şi cafenelele vor trebui să ofere produsele de luat la pachet în ambalaje reutilizabile. Ambalajele de unică folosinţă nu vor fi interzise, dar trebuie să se ofere gratuit o alternativă, potrivit The Guardian.
 
Deutsche Bahn duce mai departe transformarea sa ecologică în ceea ce priveşte cateringul la bord", a declarat Michael Peterson, şeful serviciilor de pasageri al operatorului feroviar.
 
Ca parte a eforturilor sale de a-şi reduce amprenta asupra mediului, mai mult de 50% din felurile de mâncare oferite la bordul trenurilor Deutsche Bahn sunt vegane sau vegetariene începând din luna martie, a precizat compania.
 
Deutsche Bahn şi-a stabilit ca obiectiv să fie neutră din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon până în 2040.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici