Ţara unde ca să ai maşină trebuie să plăteşti peste 100.000 de dolari

Costul unui certificat pentru a deţine o maşină în Singapore a sărit la un nou record de 146.002 dolari singaporezi (106.619 dolari)

887 afișări
Imaginea articolului Ţara unde ca să ai maşină trebuie să plăteşti peste 100.000 de dolari

Sursa foto: Twitter

Oraşul-stat a introdus sistemul de certificate de drept de utilizare (COE) pe 10 ani în 1990, ca o măsură anti-congestie. Potenţialii proprietari de maşini din Singapore trebuie să deţină un COE pentru a putea achiziţiona un vehicul.
 
Acestea sunt vândute în cadrul unor licitaţii la fiecare două săptămâni, guvernul controlând numărul de certificate scoase la vânzare. Cu taxele şi impozitele şi taxele de import, sistemul a făcut din Singapore cea mai scumpă ţară din lume pentru a cumpăra o maşină.
 
De exemplu, un nou Toyota Camry Hybrid standard costă în jur de 250.000 de dolari singaporezi în Singapore, care include costul unui COE şi taxele. Acest lucru este de aproximativ şase ori mai scump decât în SUA. Există diferite tipuri de COE pentru maşinile mai mici, motociclete şi vehicule comerciale.
 
Preţurile COE au atins niveluri record timp de mai multe luni la rând, deoarece redresarea post-pandemică a determinat creşterea cererii şi asta înainte ca guvernul să reducă reducerile pentru certificate anul viitor.
 
Cel mai mic COE pentru un autoturism costă 104.000 de dolari singaporezi, sumă care aproape că s-a triplat din 2020, când a existat o cerere mai mică de maşini noi în timpul pandemiei.
 
Aşa-numita categorie "Open", care nu are restricţii cu privire la maşinile pentru care poate fi folosită, a atins, de asemenea, un nivel record de 152.000 de dolari singaporezi.
 
Alice Chang de la Toyota Borneo Motors a declarat pentru BBC că se aştepta la creşterea bruscă a costului COE din cauza cererii puternice de maşini noi.
 
"De fiecare dată când avem maşini de lux, cumpărătorii stau la coadă în faţa magazinului nostru", a spus ea.
 
În ciuda faptului că este relativ mic, Singapore se clasează în mod regulat ca având unul dintre cele mai mari numere de milionari din lume.
 
Cu toate acestea, pentru locuitorii obişnuiţi din Singapore, cu un salariu mediu de aproximativ 70.000 de dolari singaporezi, sistemul COE înseamnă că poate fi dificil să îşi permită o maşină.
 
Guvernul doreşte să încurajeze rezidenţii să folosească sistemul de transport public, care a fost clasificat ca fiind unul dintre cele mai bune din lume. Anul trecut, s-au alocat peste 60 de miliarde de dolari americani pentru extinderea şi reînnoirea reţelei feroviare a ţării în următorul deceniu.
 
Oraşul-stat, care are o populaţie de aproximativ 5,5 milioane de locuitori, avea puţin sub 1 milion de maşini private în circulaţie la sfârşitul anului trecut. Numărul de COE noi disponibile depinde de numărul de maşini mai vechi care sunt scoase din circulaţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici