Tarek Aziz şi "Chemical Ali", condamnaţi la 15 ani de închisoare

Fostul vicepremier al lui Saddam Hussein, Tarek Aziz, şi Ali Hassan al-Majid, supranumit "Chemical Ali", au fost condamnaţi miercuri la 15 ani de închisoare pentru "crime împotriva umanităţii", din cauza implicării lor în execuţia a 42 de comercianţi irakieni în 1992.

14 afișări
Imaginea articolului Tarek Aziz şi "Chemical Ali", condamnaţi la 15 ani de închisoare

Tarek Aziz şi "Chemical Ali", condamnaţi la 15 ani de închisoare

Judecătorul Rauf Rachid Abderrahman i-a declarat pe cei doi foşti oficiali ai regimului irakian vinovaţi de "omor cu premeditare" şi "crime împotriva umanităţii".

Aziz şi Majid, vărul lui Saddam Hussein, au fost judecaţi împreună cu alţi şase oficiali ai fostului regim, de către Înalta Curte Penală situată în "Zona Verde", sectorul ultraprotejat din centrul Bagdadului, unde se află administraţiile irakiene şi reprezentanţele occidentale. Ei erau pasibili de pedeapsa cu moartea.

În 1992, 42 de comercianţi din Bagdad au fost executaţi după ce au fost găsiţi vinovaţi de speculă în legătură cu preţurile produselor alimentare, în timp ce Irakul era supus sancţiunilor ONU.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici