Tatăl atacatorului din Norvegia se declară şocat de gestul fiului său, despre care a aflat din presă

Tatăl suspectului în cazul atacurilor de la Oslo a explicat că a fost şocat când a descoperit fotografia fiului său în pagina electronică a ziarelor.

1156 afișări
Imaginea articolului Tatăl atacatorului din Norvegia se declară şocat de gestul fiului său, despre care a aflat din presă

Tatăl atacatorului din Norvegia se declară şocat de gestul fiului său, despre care a aflat din presă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Citeam ştirile pe Internet şi, dintr-o dată, am văzut numele şi fotografia sa. A fost un şoc, încă nu-mi revin", a declarat duminică pensionarul, care locuieşte în Franţa, într-o localitate neidentificată, citat de ziarul norvegian Verdens Gang.

"Sunt în stare de şoc, este absolut teribil de aflu asta", a adăugat tatăl presupusului ucigaş, precizând că nu cunoştea activităţile fiului său.

Tatăl, divorţat de mama suspectului în momentul naşterii băiatului, a explicat că a pierdut contacul cu fiul său din 1995, când acesta avea 15 sau 16 ani.

"Nu am locuit niciodată împreună, dar am avut câteva contacte în timpul copilăriei lui", a explicat pensionarul norvegian. "Când era mai tânăr, era un băiat obişnuit, dar închis în sine. El nu se interesa de politică la acea vreme", a adăugat bărbatul.

Suspectul în cazul celor două atacuri care au îndoliat Norvegia vineri, Anders Behring Breivik, apropiat de extrema-dreaptă, a recunoscut faptele potrivit poliţiei şi a afirmat că a acţionat singur, într-un gest planificat de mult timp.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici