Tatăl şi avocatul lui Edward Snowden îl compară cu un mare patriot american: "Îi îndemnaţi pe americani să facă faţă pericolului tot mai mare al tiraniei şi unui Guvern fără opoziţie"

Tatăl lui Edward Snowden, Lon Snowden, şi avocatul acestuia în Statele Unite i-au scris marţi un mesaj deschis în care îl compară pe fostul consultant american cu un ilustru patriot din timpul Războiului de Independenţă american, Paul Revere.

607 afișări
Imaginea articolului Tatăl şi avocatul lui Edward Snowden îl compară cu un mare patriot american: "Îi îndemnaţi pe americani să facă faţă pericolului tot mai mare al tiraniei şi unui Guvern fără opoziţie"

Tatăl şi avocatul lui Edward Snowden îl compară cu un mare patriot american: "Îi îndemnaţi pe americani să facă faţă pericolului tot mai mare al tiraniei şi unui Guvern fără opoziţie" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Eu, subsemnatul Bruce Fein, scriu acest mesaj în colaborare cu tatăl dumneavoastră, ca răspuns la declaraţia pe care aţi publicat-o ieri (lundi) la Moscova", îi scrie avocatul, un susţinător al drepturilor constituţionale şi fost membru al administraţiei lui Ronald Reagan.

"Thomas Paine, vocea revoluţiei americane, spunea că un patriot îşi salvează ţara de Guvernul său", a adăugat Fein către Edward Snowden .

"Dumneavoastră sunteţi un Paul Revere al epocii contemporane, care îi îndeamnă pe americani să facă faţă pericolului tot mai mare al tiraniei şi unui Guvern fără opoziţie", a afirmat el solemn.

În aprilie 1775, Paul Revere i-a avertizat pe liderii revoluţionari americani din Massachusetts despre sosirea iminentă a trupelor britanice. Istoria despre călătoria sa nocturnă a intrat în istorie şi l-a transformat pe Revere într-un erou popular.

Bruce Fein şi Lon Snowden au menţionat, de asemenea, "minciunile extraordinare" ale lui James Clapper, şef al serviciilor americane de informaţii, în timpul unei audieri in Senatul SUA. "Americanilor le rămâne să decidă cine este un mare patriot, dumneavoastră sau Clapper", susţin ei în mesaj.

"Noi vă încurajăm să continuaţi schimburile regulate de idei şi gânduri privind metodele necesare pentru a îmbunătăţi cultura politică americană de astăzi, care lasă mult de dorit. Acesta este minimul necesar pentru a aduce un omagiu faţă de Valley Forge, Cemetery Ridge, Omaha Beach şi alte locuri de mare sarificiu", au adăugat semnatarii scrisorii deschise, cu referire la cele mai celebre locuri de bătălii din istoria militară a Statelor Unite.

Lon (numit şi Lonnie) Snowden a acordat mai multe interviuri presei americane după dezvăluirile fiului său privind programele de spionaj ale Agenţiei Naţionale de Securitate (NSA).

Tatăl lui Edward Snowden a declarat luni pentru ziarul Washington Times că a fost dezamăgit de atitudinea conducerii SUA, adăugând: "dacă fiul meu a avut acces la aceste informaţii, care l-au făcut să creadă că a fost încălcată Constituţia, atunci publicarea neautorizată a informaţiilor confidenţiale nu este în nici un caz neconstituţională".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici