Tătarii din Crimeea care nu acceptă cetăţenia rusă sunt concediaţi

Tătarii care locuiesc în Crimeea şi nu acceptă să devină cetăţeni ruşi sunt concediaţi, a declarat liderul minorităţii tătare Mustafa Djemilev, citat de site-ul Gazeta.ua.

13363 afișări
Imaginea articolului Tătarii din Crimeea care nu acceptă cetăţenia rusă sunt concediaţi

Tătarii din Crimeea care nu acceptă cetăţenia rusă sunt concediaţi, denunţă liderul minorităţii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Situaţia din Crimeea este deplorabilă. Poliţia verifică la fiecare pas documentele. Oamenii nu ştiu ce să creadă. Tătarii care refuză să devină cetăţeni ai Rusiei sunt concediaţi şi li se spune că nu vor mai putea fi angajaţi", a denunţat Djemilev.

"Aceşti tătari pierd, de asemenea, dreptul la proprietate asupra bunurilor lor", a adăugat el.

Tătarii din Crimeea, care reprezintă aproximativ 12 la sută din populaţie, s-au opus ferm referendumului din 16 martie, şi au votat în favoarea creării unei autonomii.

Minoritatea tătară nu are încredere în Moscova de când Iosif Stalin a ordonat deportarea în masă a tătarilor din Crimeea către Asia Centrală, la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, când jumătate dintre aceştia au murit pe drum. Lor nu li s-a permis să se întoarcă în Crimea înainte de sfârşitul anilor 1980.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici