Tbilisi acuză forţele ruse că "distrug" oraşul Gori şi portul Poti

Forţele ruse "distrug" oraşul georgian Gori, situat în apropierea republicii separatiste Osetia de Sud, şi portul Poti de la Marea Neagră, a afirmat joi purtătorul de cuvânt al Ministerului georgian de Interne.

26 afișări
Imaginea articolului Tbilisi acuză forţele ruse că "distrug" oraşul Gori şi portul Poti

Tbilisi acuză forţele ruse că "distrug" oraşul Gori şi portul Poti (Imagine: Mediafax/AFP)

"Trupele ruse distrug oraşul Gori. Sunt zgomote de explozii. Sunt pe cale de a distruge oraşul", a declarat Şota Utiaşvili.

"Ei distrug totul în portul Poti (...). Distrug noile drumuri construite în vestul Georgiei", a adăugat el.

Un purtător de cuvânt al Ministerului georgian de Externe a declarat joi dimineaţă că forţele armate ruse se întorc în portul georgian Poti, din vestul ţării, şi şi-au sporit prezenţa în oraşul Gori (centru), în pofida acordului de încetare a focului.

Anterior, un purtător de cuvânt al Ministerului georgian de Interne afirmase că forţele ruse s-au "răzgândit" şi nu mai părăsesc oraşul georgian Gori, după ce iniţial anunţase că ruşii au "început să-şi retragă trupele" din acest oraş.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici