Tbilisi: Votul rus pentru independenţa Abhaziei şi Osetiei de Sud nu are o importanţă reală

Apelul Parlamentului rus la recunoaşterea independenţei regiunilor separatiste Abhazia şi Osetia de Sud nu are o "importanţă reală", a apreciat luni ministrul georgian pentru Reintegrarea acestor teritorii, Temur Iakobaşvili.

23 afișări
Imaginea articolului Tbilisi: Votul rus pentru independenţa Abhaziei şi Osetiei de Sud nu are o importanţă reală

Tbilisi: Votul rus pentru independenţa Abhaziei şi Osetiei de Sud nu are o importanţă reală (Imagine: Mediafax/AFP)

"Nu văd o importanţă reală a acestei decizii şi ce efect ar avea aceasta din punct de vedere legal asupra viitorului Abhaziei şi Osetiei de Sud", a declarat ministrul.

El a reacţionat faţă de apelul votat de către Consiliul Federaţiei (Camera superioară a Parlamentului rus) în vederea recunoaşterii independenţei celor două teritorii separatiste. Duma (Camera inferioară) a adoptat o declaraţie similară în cursul zilei de luni.

Iakobaşvili a apreciat de asemenea că o recunoaştere de către Rusia a acestor teritorii "va fi o tentativă de legalizare a rezultatelor unei epurări etnice".

Tbilisi a acuzat Rusia şi Osetia de Sud că i-au alungat pe georgieni din Osetia de Sud după vasta contraofensivă rusă declanşată la 8 august, ca reacţie faţă de tentativa georgiană de a prelua controlul asupra acestei regiuni, independentă de facto din anii '90.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici