Te-ai infectat, te-ai vindecat iar apoi te-ai infectat din nou. Mai eşti contagios? / Ce spune un studiu sud-coreean

  • Un studiu recent făcut în Coreea de Sud pe 285 de oameni care s-au reinfectat cu SARS COV 2 arată că aceştia nu au mai răspândit infecţia
  • Studiul arată că testele PCR nu pot face deosebirea între virusul mort şi cel viu, ceea ce ar putea da impresia greşită că, dacă te reinfecteizi, rămâi şi contagios
  • Autorităţile din Coreea de Sud ar putea să nu-i mai oblige pe oameni să arate un test negativ înainte de a reveni la serviciu după ce şi-au revenit din boală
6634 afișări
Imaginea articolului Te-ai infectat, te-ai vindecat iar apoi te-ai infectat din nou. Mai eşti contagios? / Ce spune un studiu sud-coreean

DE PRELUAT LA SITE Te-ai infectat, te-ai vindecat iar apoi te-ai infectat din nou. Mai eşti contagios?

Dacă ai avut COVID-19, te-ai vindecat, iar apoi te-ai infectat din nou nu mai eşti contagios. O spun oamenii de ştiinţă din Centrele coreene pentru controlul şi prevenirea bolilor. Aceştia au studiat 285 de oameni care au ieşit pozitiv la coronavirus după ce aparent s-au vindecat, în urma rezultatului negativ.

Aşa numiţii pacienţi „re-pozitivi” nu au răspândit nicio infecţie persistentă, iar probele de virus colectate de la aceştia nu au putut fi multiplicate în cultură, ceea ce înseamnă că pacienţii eliminau particule de virus neinfecţioase sau moarte, scrie Bloomberg.

Mai mult, cercetările din Coreea arată că testele PCR pentru acidul nucleic al coronavirusului nu pot face deosebirea între particulele de virus mort şi între cele viabile, ceea ce ar putea da impresia greşită că cineva care iese din nou pozitiv la SARS COV 2 rămâne şi contagios.

Aceste rezultate recente sunt un semn încurajator pentru regiunile care doresc să se deschidă.

Odată ce au aflat aceste lucruri autorităţile medicale din Coreea de Sud nu vor mai considera persoanele contagioase după ce se recuperează. 

În urma descoperirilor din Coreea de Sud autorităţile au spus că este posibil să revizuiască protocoalele. Astfel oamenii ar putea să nu mai fie obligaţi să aibă test negativ înainte de a reveni la serviciu sau la şcoală, după ce şi-au revenit din boală şi şi-au încheiat perioada de izolare.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici